Uitstekende kenmerken van plexiglas (acryl)

- Dec 31, 2020-

Acryl (plexiglas) heeft de volgende uitstekende eigenschappen:

(1) Zeer transparant. Plexiglas is momenteel het meest uitstekende polymeer transparant materiaal, met een lichtdoorlatendheid van 92%, die hoger is dan die van glas. De lampbuis van de zonnelamp genaamd de kunstmatige kleine zon is gemaakt van kwarts, omdat kwarts ultraviolette stralen volledig kan overbrengen. Gewoon glas kan slechts 0,6% van de ultraviolette stralen overbrengen, maar organisch glas kan 73% overbrengen.
(2)Hoge mechanische sterkte. De relatieve moleculaire massa van plexiglas is ongeveer 2 miljoen. Het is een lange keten polymeer verbinding, en de ketens die de moleculen vormen zijn zeer zacht. Daarom is de sterkte van plexiglas relatief hoog, en de trek- en slagweerstand zijn 7 ~hoger dan gewoon glas. 18 keer. Er is een soort plexiglas dat is verwarmd en uitgerekt, waarin de moleculaire segmenten op een zeer ordelijke manier zijn gerangschikt, wat de taaiheid van het materiaal aanzienlijk verbetert. Gebruik nagels om dit soort plexiglas te penetreren, zelfs als de nagel doordringt, zullen er geen scheuren op het plexiglas zijn. Dit soort plexiglas zal niet in stukken breken nadat ze door een kogel zijn gepenetreerd. Daarom kan het uitgerekte plexiglas worden gebruikt als kogelvrij glas en ook als cockpithoes op militaire vliegtuigen.
(3) Licht van gewicht. De dichtheid van plexiglas is 1,18kg/dm3. Het gewicht van een materiaal van dezelfde grootte is slechts de helft van dat van gewoon glas, en 43% van metaal aluminium (behorend tot licht metaal).
(4)Eenvoudig te verwerken. Plexiglas kan niet alleen worden gesneden met een draaibank en geboord met een boor, maar kan ook worden gebonden in verschillende vormen met aceton, chloroform, enz., en kan ook worden verwerkt in vliegtuigen door klap gieten, injectie, extrusie en andere kunststof vormen methoden. Cockpithoezen zijn zo klein als kunstgebitten en tandbakken.